Αν είχατε συνηθίσει να ελέγχετε την αναπαραγωγή του Windows Media Player µέσω της αντίστοιχης γραµµής εργαλείων των Vista/XP, για να επαναφέρετε τη συγκεκριµένη δυνατότητα στα windows 7 ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

 

  1. Η ίδια η γραμμή εργαλείων στις προηγούµενες εκδόσεις των Windows ήταν ενσωµατωµένη στο αρχείο wmpband.dll το ποίο θα το βρείτε στον κατάλογο %Programfiles%\Windows Media Player. Στον Windows Media Player 12 η Microsoft αφαίρεσε το εν λόγω αρχείο και γι' αυτό άλλωστε δεν είναι διαθέσιµη η σχετική επιλογή. Κατ' επέκταση, από ένα σύστηµα Vista/XP µε τον Windows Media Player 11 εγκατεστηµένο, αντιγράψτε το αρχείο στον αντίστοιχο κατάλογο του Windows Media Player 12 των Windows 7. Εναλλακτικά, κατεβάστε το από εδώ: 32-bit, 64-bit.
  2. Με κλικ στο Έναρξη > Πίνακας Ελέγχου > Σύστημα και Ασφάλεια > Εργαλεία διαχείρισης > Διαχείριση Υπολογιστή. Από το αριστερό μέρος πηγαίνουμε Υπηρεσίες και εφαρμογές > Υπηρεσίες και βρίσκουμε το "Υπηρεσία κοινής χρήσης δικτύου του Windows Media Player" (Windows Media Player Network sharing) και με δεξί κλικ επιλέγουμε Διακοπή για να τερµατιστεί προσωρινά η εν λόγω υπηρεσία.
  3. Μετά, µε Win+R (ή εναλλακτικά από την εκτέλεση εντολής), δώστε την παρακάτω εντολή: regsvr32 "%programfiles%\Windows Media Player\wmpband.dll" για να καταχωρήσετε το αρχείο DLL στα Windows 7.
  4. Στη συνέχεια σύμφωνα με το βήμα 2, επανεκκινούμε την υπηρεσία "Υπηρεσία κοινής χρήσης δικτύου του Windows Media Player" με δεξί κλικ πατάμε Εκκίνηση.
  5. Τρέχουμε τον Windows Media PlayerΤώρα και τον ελαχιστοποιούμε. Τέλος με δεξί κλικ στη γραμμή έναρξης, ενεργοποιούμε την γραμμή εργαλείων του Windows Media Player (στο μήνυμα σχετικά με τη συμβατότητα, πατάμε Ναι).

Ioannina Weather & Cam

Τα πιο δημοφιλή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την σωστή λειτουργία, την πλοήγηση, την ανάλυση κίνησης, για social media, και άλλες λειτουργίες. Οι επισκέπτες και χρήστες της, θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων να συμφωνούν με τη χρήση των εν λόγω cookies.