Η Διευθύνων Σύμβουλος της Hewlett Packard Meg Whitman, ανακοίνωσε σήμερα στους προγραμματιστές της εταιρείας τη μετατροπή της πλατφόρμας του WebOS … λειτουργικού συστήματος σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Είναι η δεύτερη σημαντική απόφαση της νέας ηγετικής μορφής της HP ύστερα της ανακοίνωσης για τη συνέχιση παραγωγής Η/Υ, λίγους μήνες μετά από τη στιγμή της πρόσληψής της σε μια κρίσιμη περίοδο για την εταιρεία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι προγραμματιστές, οι συνεργάτες, οι μηχανικοί της HP αλλά και άλλοι κατασκευαστές hardware είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν την ανάπτυξη του WebOS και να κατασκευάσουν συσκευές που τρέχουν το λογισμικό αυτό.

Η ιστοσελίδα του TheVerge αναφέρει ότι είχε μια προσωπική συζήτηση με τη Meg Whitman, η οποία αποκάλυψε ότι η HP θα συνεχίσει να κατασκευάζει συσκευές WebOS, κυρίως συσκευές tablets. Η παραγωγή τους θα ξεκινήσει προς το τέλος του 2012 ή αργότερα.

Η HP απέκτησε τα δικαιώματα ανάπτυξης του WebOS ύστερα από την εξαγορά της Palm το 2010. Το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο της tablet το οποίο στηριζόταν σε αυτή την πλατφόρμα,το HP TouchPad χωρίς όμως να πετύχει τις αναμενόμενες πωλήσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στα μέσα Αυγούστου να τερματιστεί η παραγωγή του, και έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες φήμες που ήθελαν την εταιρεία να μην ασχοληθεί ξανά με την κατασκευή hardware με WebOS, κάτι που διαψεύσθηκε σήμερα.

Η Whitman αναφέρει ότι το WebOS είναι η μόνη πλατφόρμα η οποία έχει σχεδιαστεί από την αρχή για φορητές συσκευές έχοντας παράλληλα αρκετές δυνατότητες στο cloud. Η HP θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ανάπτυξη του WebOS αλλά και το ENYO, του Framework για ανάπτυξη εφαρμογών του λειτουργικού συστήματος.

Ioannina Weather & Cam

Τα πιο δημοφιλή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την σωστή λειτουργία, την πλοήγηση, την ανάλυση κίνησης, για social media, και άλλες λειτουργίες. Οι επισκέπτες και χρήστες της, θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων να συμφωνούν με τη χρήση των εν λόγω cookies.