Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama έλυσε τελικά το Γόρδειο Δεσμό του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου SOPA, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνησή του δεν πρόκεται να το στηρίξει. Έτσι, το Internet γλιτώνει -για την ώρα- από την ασφυκτική λογοκρισία.

Το SOPA (Stop Online Piracy Act) κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το ρεπουμπλικανό βουλευτή Lamar S. Smith. Το νομοσχέδιο έδινε στις αρχές τη δυνατότητα να θέτουν εκτός λειτουργίας τα sites που περιλαμβάνουν υλικό προστατευόμενο από copyright. Ακόμα και τα sites που έχουν links προς άλλα sites

με παράνομο περιεχόμενο υπόκεινται στους περιορισμούς. Με άλλα λόγια, οι αρχές θα μπορούσαν να θέσουν εκτός λειτουργίας τη μηχανή αναζήτησης της Google (!) αν εμφάνιζε στα αποτελέσματα προς ιστοσελίδες με πειρατικό περιεχόμενο.

 

"Δεν υποστηρίζουμε τη νομοθεσία που μειώνει την ελευθερία έκφρασης και υπονομεύει το Internet", ήταν η απάντηση του Λευκού Οίκου. Έτσι, το αμφιλεγόμενο SOPA μπαίνει στο αρχείο, τουλάχιστον για την ώρα. Δεν είναι, βέβαια, καθόλου απίθανο να επανέλθει αν υπάρξει συναντίληψη ρεπουμπλικανών και δημοκρατικών κάποια στιγμή. Μέχρι τότε, το Internet θα μπορεί να ζει χωρίς ασφυκτική λογοκρισία.

 

Πηγή: neowin

Ioannina Weather & Cam

Τα πιο δημοφιλή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την σωστή λειτουργία, την πλοήγηση, την ανάλυση κίνησης, για social media, και άλλες λειτουργίες. Οι επισκέπτες και χρήστες της, θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων να συμφωνούν με τη χρήση των εν λόγω cookies.