Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, στο πλαίσιο των δράσεων της για ανοιχτή πρόσβαση αξιοποιώντας εργαλεία και πλατφόρμες Ανοιχτού Λογισμικού, έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 2 χρόνια τη δράση openwifi.gr.

Η δράση ξεκίνησε έπειτα από κάλεσμα που απεύθυνε η ΕΕΛ/ΛΑΚ μέσα από το www.ellak.gr σε φορείς και κοινότητες, να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις για τον σχεδιασμό και υλοποίηση ασύρματων σημείων πρόσβασης στο ίντερνετ( wifi hot spots ).

Η Εταιρεία ΕΛ/ΛΑΚ διάθεσε ασύρματους δρομολογητές εσωτερικού και εξωτερικού χώρου (Open-Mesh routers) σε όλες τις τεκμηριωμένες προτάσεις. Μέσα από αυτή τη δράση η ΕΕΛ/ΛΑΚ σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες φορείς και εθελοντές στοχεύει στο να βελτιωθεί η δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πλατείες ή πεζόδρομους, και σε δημόσιους χώρους όπως μια παραλία ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή που προσφέρεται για τη δημιουργία ενός τοπικού ασύρματου σημείου πρόσβασης (wifi hot spot). Οι βασικές προϋποθέσεις για την επιλογή των προτάσεων ήταν η ύπαρξη εθελοντών που αναλαμβάνουν να εγκαταστήσουν, να λειτουργήσουν και να προωθήσουν την χρήση του wifi hot spot καθώς και η διαθεσιμότητα μόνιμης σύνδεσης στο ιντερνέτ.

Τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας είναι ότι μέχρι σήμερα να έχουν εγκατασταθεί 40 ασύρματα δίκτυα με 545 σημεία πρόσβασης. Ο αριθμός των δικτύων και των σημείων πρόσβασης συνεχίζει να αυξάνεται καθημερινά προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε περισσότερους πολίτες σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση αλλά και για το κάθε ενεργό ασύρματο δίκτυο μπορείτε να βρείτε στο http://www.openwifi.gr/.

Πηγή: Pathfinder.gr

Ioannina Weather & Cam

Τα πιο δημοφιλή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την σωστή λειτουργία, την πλοήγηση, την ανάλυση κίνησης, για social media, και άλλες λειτουργίες. Οι επισκέπτες και χρήστες της, θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων να συμφωνούν με τη χρήση των εν λόγω cookies.