Εγκαθιστώντας Linux και OpenOffice στους δημοτικούς σταθμούς εργασίας, αντικαθιστώντας τα Windows και το Office, ο δήμαρχος του Μονάχου υπολογίζει ότι έχει εξοικονομήσει 4 εκατομμύρια ευρώ μόνο για το 2011.

Ο δήμαρχος του Μονάχου της Γερμανίας, Christian Ude, είναι αρκετά υπερήφανος από την μετάβαση των συστημάτων πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε στην πόλη, αναφέρει η ιστοσελίδα του The Register.

Στα πλαίσια του έργου LiMux, που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια (2004), ο δήμος μετέφερε το σύστημα των 14.000 υπολογιστών Windows σε Linux. Η σουίτα γραφείου της Microsoft, το Office, αντικαταστήθηκε από το OpenOffice. Και σύμφωνα με τον Christian Ude, τα αποτελέσματα, σε οικονομικό επίπεδο, είναι άκρως ικανοποιητικά.

Ο δήμαρχος επιβεβαιώνει ότι με αυτόν τον τρόπο εξοικονομήθηκαν 4 εκατομμύρια ευρώ μόνο για το περσινό έτος, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος των ενημερώσεων για τα Windows και το Office.

Επίσης για την εξοικονόμηση χρημάτων συνέβαλε η μείωση των κλήσεων για τεχνική υποστήριξη (46 το μήνα έναντι 70 πριν), καθώς και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των υπολογιστών, με το Linux να αποδεικνύεται λιγότερο απαιτητικό σε πόρους.

Πηγή: zdnet.fr

Ioannina Weather & Cam

Τα πιο δημοφιλή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την σωστή λειτουργία, την πλοήγηση, την ανάλυση κίνησης, για social media, και άλλες λειτουργίες. Οι επισκέπτες και χρήστες της, θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων να συμφωνούν με τη χρήση των εν λόγω cookies.