Σε μια προσπάθεια ώστε το CAPTCHA να γίνει ευκολότερο για τους ανθρώπους και πιο δύσκολο για τα διάφορα bots, η Google πειραματίζεται με την χρήση φωτογραφιών με αριθμούς οδών από το πρόγραμμα της Street View για την ενίσχυση της ασφάλειας της reCAPTCHA τεχνολογίας της.

Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά τότε θα ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των εργαλείων εναντίον των online bots και spammers.

Το CAPTCHA, Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart, τον τελευταίο χρόνο έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ευάλωτο στο να ξεπεραστεί από αυτόματους μηχανισμούς, με ερευνητές του Stanford University να καταφέρνουν να το "σπάνε" σε sites όπως η Wikipedia,eBay,CNN.

Το reCAPTCHA, που αναπτύχθηκε από το Carnegie Mellon University και εξαγοράστηκε από την Google το 2009, για την ώρα είναι ασφαλές και το "πείραμα" στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας του.

Πηγή: adslgr.com

Ioannina Weather & Cam

Τα πιο δημοφιλή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την σωστή λειτουργία, την πλοήγηση, την ανάλυση κίνησης, για social media, και άλλες λειτουργίες. Οι επισκέπτες και χρήστες της, θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων να συμφωνούν με τη χρήση των εν λόγω cookies.