Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Google ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια νέα υπηρεσία online αποθήκευσης δεδομένων με το όνομα Google Drive. Με άλλα λόγια, η εταιρεία ετοιμάζει την απάντησή της στο SkyDrive της Microsoft και το Dropbox.

Αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε πόσο αποθηκευτικό χώρο θα δίνει το Drive της Google, ούτε αν θα είναι δωρεάν ή συνδρομητικό. Αν θέλει, πάντως, να έχει τύχη απέναντι στο ιδιαίτερα δημοφιλές Dropbox, θα πρέπει να έχει μία τουλάχιστον δωρεάν έκδοση.

Προφανώς, η Google θα ενσωματώσει τη νέα της υπηρεσία στο Android, έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί την τεράστια πελατειακή βάση του δημοφιλούς λειτουργικού για smartphones και tablets.

Η Google προσφέρει εδώ και καιρό δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 1GB μέσω των Google Docs, ενώ με το κατάλληλο software ο χρήστης μπορεί να εμφανίσει το χώρο του Gmail ως σκληρό δίσκο των Windows. Ωστόσο, το Google Drive είναι μια υπηρεσία ειδικά φτιαγμένη για την online αποθήκευση δεδομένων, οπότε θα είναι σίγουρα πιο εύχρηστη από τα Docs και το Gmail. Αυτό, τουλάχιστον, λέει η λογική.

Ioannina Weather & Cam

Τα πιο δημοφιλή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την σωστή λειτουργία, την πλοήγηση, την ανάλυση κίνησης, για social media, και άλλες λειτουργίες. Οι επισκέπτες και χρήστες της, θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων να συμφωνούν με τη χρήση των εν λόγω cookies.