Η Kabel Deutschland, ο μεγαλύτερος καλωδιακός παροχέας στη Γερμανία, υποστηρίζει ότι χθες έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας στο Διαδίκτυο. Ενώ τέτοιου είδους "επιδείξεις" είναι σύνηθες φαινόμενο, αυτή των 4.7Gbps της Kebel Deutschland χρησιμοποίησε πρότυπα, τεχνολογία και υποδομές που ήδη χρησιμοποιούνται.


Η ταχύτητα αυτή επιτεύχθηκε σε ένα σχολείο στο Schwerin, όπου η υποδομή του δικτύου αποτελείται από καλώδια οπτικών ινών αλλά και ομοαξονικά, με την εγκατάσταση να στηρίζεται κυρίως στο ομοαξονικό καλώδιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υβριδική εγκατάσταση δικτύου (hybrid fiber-coax -HFC- plant) του σχολείου είχε πρόσφατα αναβαθμιστεί στα 862MHz, η μέγιστη συχνότητα που μπορούν να έχουν τα ομοαξονικά καλώδια. Για να φτάσει τα 4.7Gbps η Kabel Deutschland χρησιμοποίησε 12 συνδυασμένα (bonded) DOCSIS 3,0 Arris Touchstone CM820 modems. Ο συνδυασμός (bonding) είναι μια μέθοδος που συνδυάζει πολλαπλές συνδέσεις σε μια ενιαία, λογική σύνδεση. Κάθε ένα από τα 12 modem χρησιμοποίησε οκτώ κανάλια δεδομένων στα 8MHz ανά κανάλι φτάνοντας έτσι αθροιστικά τα 768Mhz, αριθμός πολύ κοντά στα φυσικά όρια του δικτύου.

Πηγή: adsl.gr

 

Ioannina Weather & Cam

Τα πιο δημοφιλή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την σωστή λειτουργία, την πλοήγηση, την ανάλυση κίνησης, για social media, και άλλες λειτουργίες. Οι επισκέπτες και χρήστες της, θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων να συμφωνούν με τη χρήση των εν λόγω cookies.