Η Google αποφάσισε να σταματήσει μια σειρά από προϊόντα της, προκειμένου να επικεντρώσει τις προσπάθειες της σε αυτά που θεωρεί πιο σημαντικά για την εταιρεία και τους χρήστες τους.

Στον κατάλογο προς "εξολόθρευση" της Google βρίσκονται το iGoogle, μια προσαρμόσιμη σελίδα που παρέχει αναζητήσεις, επιλογή RSS feeds, ποικιλία από HTML gadgets που εκτελούν διάφορες λειτουργίες (π.χ. τοπικές καιρικές συνθήκες, ημερολόγιο κ.α.). Οι χρήστες του θα έχουν περιθώριο 16 μηνών για την μετάβαση από το iGoogle σε κάτι άλλο, οτιδήποτε και αν είναι αυτό.
Επόμενο στη λίστα είναι το Google Video. Μετά την εξαγορά του YouTube από την εταιρεία στα τέλη του 2006, είναι εύκολο να φανταστεί κάποιος πως το Google Video είχε γίνει μη απαραίτητη υπηρεσία για την Google και από το 2009 απαγορεύτηκε στους χρήστες το "ανέβασμα" βίντεο σε αυτή. Από τις 20 Αυγούστου, η Google βάζει τέλος στην υπηρεσία και θα μεταφέρει το περιεχόμενο που ήδη υπάρχει στο YouTube.

Στην Google δεν είναι άγνωστη η τακτική του "θαψίματος" υπηρεσιών που δεν έχουν ευδοκιμήσει. Στο χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους, η Google, σταμάτησε ή συγχώνευσε πάνω από 30 προϊόντα και υπηρεσίες. Μερικά από τα πρόσφατα "θύματα" ανήκουν στον χώρο της "κοινωνικής δικτύωσης όπως τα Wave, Knol, Buzz και Google Friend Connect. Ακόμα είναι νωπές οι μνήμες της "συνταξιοδότησης" των Google Gears, Aardvark και η έκδοση για Linux του Picasa. Άλλα προϊόντα που θα σταματήσουν αυτό το καλοκαίρι είναι τα Google Talk Chatback, Search App για Symbian και το Google Mini μια απαρχαιωμένη υπηρεσία η οποία πλέον έχει αντικατασταθεί με το Google Search Appliance.

 

Πηγή: adslgr.com

Ioannina Weather & Cam

Τα πιο δημοφιλή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την σωστή λειτουργία, την πλοήγηση, την ανάλυση κίνησης, για social media, και άλλες λειτουργίες. Οι επισκέπτες και χρήστες της, θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων να συμφωνούν με τη χρήση των εν λόγω cookies.