Ο Réseaux IP Européens Network Coordination Centre ( RIPE NCC ) , ο αρμόδιος οργανισμός ( RIR ) για την απόδοση δικτυακών πόρων όπως οι IP διευθύνσεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και κομμάτια της κεντρικής Ασίας , ανακοίνωσε την εξάντληση των IPv4 διευθύνσεών του πλην του τελευταίου /8 ( 16.777.216 διευθύνσεις ) . Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντίστοιχος οργανισμός για Αυστραλία και Ασία, Asia Pacific Network Information Centre (APNIC), βρίσκεται σε καθεστώς εξάντλησης από τον Απρίλιο του 2011. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Geoff Huston , σειρά έχει ο American Registry for Internet Numbers (ARIN), με αρμοδιότητα στον Καναδά και στις Η.Π.Α, που αναμένεται να εξαντλήσει τις διευθύνσεις του τον Αύγουστο του 2013.
Σύμφωνα με την πολιτική του RIPE NCC , ο κάθε τοπικός οργανισμός ( LIR ) όπως οι πάροχοι υπηρεσιών internet, μπορεί να κάνει πια ακόμα ένα και μοναδικό αίτημα για περαιτέρω IPv4 διευθύνσεις. Αυτό θα γίνεται δεκτό μόνο αν του έχουν ήδη αποδοθεί IPv6 διευθύνσεις ενώ το IPv4 δίκτυο που μπορεί να του αποδοθεί θα είναι ακριβώς /22 ( 1024 διευθύνσεις ). Αυτό δεν αλλάζει ακόμα κι αν υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να δικαιολογήσει αίτημα για μεγαλύτερο δίκτυο.

Ο RIPE NCC θεωρεί ότι θα πρέπει να δούμε άμεσα υιοθέτηση του IPv6 για να εξασφαλιστεί το μέλλον του διαδικτύου.

Πηγή: adslgr.com

Ioannina Weather & Cam

Τα πιο δημοφιλή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την σωστή λειτουργία, την πλοήγηση, την ανάλυση κίνησης, για social media, και άλλες λειτουργίες. Οι επισκέπτες και χρήστες της, θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων να συμφωνούν με τη χρήση των εν λόγω cookies.