Οι εκδόσεις Express είναι δωρεάν, 'κομμένες' εκδόσεις του κύριου περιβάλλοντος ανάπτυξης της Microsoft, Visual Studio. Παρόλα αυτά μην θεωρήσετε την λέξη 'κομμένες' κάτι το αρνητικό: αν και κάποια υψηλού επιπέδου χαρακτηριστικά μπορεί να απουσιάζουν, αυτά τα εργαλεία σας προσφέρουν οτιδήποτε χρειαστείτε για να δημιουργήσετε ολοκληρωμένες εφαρμογές για τα Windows, το web ή και για βάσεις δεδομένων.

Το αρχείο ISO που προσφέρεται περιλαμβάνει και τις τέσσερις βασικές εκδόσεις Express.

Το Visual Studio 2010 Express προσφέρει το πιο απλό σημείο εκκίνησης για τους αρχάριους προγραμματιστές, με πολλές χρήσιμες πρότυπες φόρμες που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τα δικά σας προγράμματα ("Explorer", "Login", "Splash Screen", "About Box" και πολλά άλλα), φίλτρο IntelliSense και την δυνατότητα να δημιουργήσετε εύκολα εφαρμογές που κάνουν χρήση του Windows Presentation Framework (WPF) χωρίς να γράψετε κώδικα XAML.

Η Visual C# είναι λίγο πιο προχωρημένη, λιγότερες φόρμες, δεν διαθέτει φίλτρο Intellisense αλλά είναι αρκετά εύκολη στην χρήση και ενσωματώνει έναν νέο εργαλείο συγγραφής κώδικα, ένα πρόγραμμα επεξεργασίας XML και δυνατότητα χρήσης πολλαπλών οθονών.

Η Visual C++ απευθύνεται σε πιο πεπειραμένους προγραμματιστές. Δεν υπάρχουν έτοιμες φόρμες εδώ αλλά είναι η μοναδική έκδοση Express που είναι σε θέση να δημιουργήσει βασικές εφαρμογές Win32.

Το Visual Web Developer σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε οτιδήποτε από ξεχωριστές εφαρμογές για το web (που μπορούν να γίνουν publish με το πάτημα ενός κουμπιού), μέχρι και ολοκληρωμένες ιστοσελίδες σε ASP.NET με υποστήριξη για εφαρμογές για το web. Το νέο εργαλείο σχεδίασης, βοηθάει αρκετά στην δημιουργία καταπληκτικών εφαρμογών Silverlight για την ιστοσελίδα σας.

Ποια είναι όμως τα νέα χαρακτηριστικά; Η ανανεωμένη αρχική σελίδα σας καθοδηγεί στο πρόγραμμα πιο γρήγορα, με μια νέα επιλογή "Basic Settings" που κάνει το Visual Studio πιο εύκολο στην χρήση, κρύβοντας τα χαρακτηριστικά που δεν χρησιμοποιούνται συχνά (δείτε την επιλογή Tools > Settings).

Η καθοδήγηση συνεχίζει, όπως αναφέραμε, με τον νέο ελκυστικό εργαλείο συγγραφής κώδικα που μπορεί πλέον να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε κώδικα WPF και με την υποστήριξη πολλαπλών οθονών να κάνει πιο εύκολη την διαδικασία ελέγχου μεγάλων προγραμμάτων.

Η πραγματική βελτίωση όμως είναι στις ανανεωμένες εκδόσεις τόσο της γλώσσας όσο και της βιβλιοθήκης .NET. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν ισχυρή υποστήριξη παράλληλου προγραμματισμού ώστε να σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες των πολυπύρηνων επεξεργαστών, την ανανεωμένη έκδοση της ASP.NET που διευκολύνει την ανάπτυξη εφαρμογών στο web καθώς και τις πολλαπλές προσθήκες στο περιβάλλον των εφαρμογών που βασίζονται στο WPF, όπως οι ρυθμίσεις για το νέο ribbon χαρακτηριστικό, η επεκτασιμότητα της μπάρας εργασιών και η υποστήριξη επιφανειών πολλαπλής αφής των Windows 7.

Πρέπει να τονίσουμε πως αυτό το download είναι ένα αρχείο ISO, που πρέπει πρώτα να το περάσετε σε ένα DVD πριν το χρησιμοποιήσετε. Η Microsoft προτείνει επίσης να απεγκαταστήσετε κάθε προηγούμενη δοκιμαστική έκδοση του Visual Studio 2010 Express πριν προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε αυτή την έκδοση.

 

Download

Ioannina Weather & Cam

Τα πιο δημοφιλή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την σωστή λειτουργία, την πλοήγηση, την ανάλυση κίνησης, για social media, και άλλες λειτουργίες. Οι επισκέπτες και χρήστες της, θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων να συμφωνούν με τη χρήση των εν λόγω cookies.