Για όποιο λόγο και αν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, δύσκολα θα αποφύγετε να πληκτρολογήσετε κάτι. Πολλές από τις λειτουργίες του υπολογιστή απαιτούν πληκτρολόγηση και μαθαίνοντας τυφλό σύστημα μειώνετε το χρόνο και την προσπάθεια που απαιτείται για να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας.

Υπάρχουν πολλά προγράμματα εκμάθησης δακτυλογράφησης για τα Windows, αλλά το κόστος τους είναι απαγορευτικά μεγάλο. Το Rapid Typing Tutor διατίθεται εντελώς δωρεάν και αποσκοπεί στο να κάνει τη διαδικασία εκμάθησης όσο το δυνατόν πιο διασκεδαστική. Διαθέτει μία καλά σχεδιασμένη και πολύχρωμη διεπιφάνεια για τις διάφορες ασκήσεις, ενώ απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Το εικονικό πληκτρολόγιο στην οθόνη δείχνει ποια δάχτυλα θα πρέπει να τοποθετήσει ο χρήστης στα διάφορα πλήκτρα, ενώ στο τέλος της κάθε άσκησης εμφανίζεται μία αναλυτική λίστα, που δείχνει την ταχύτητα της δακτυλογράφησης, το ποσοστό ακρίβειας αλλά και το ρυθμό που είχε ο χρήστης.

Οι ασκήσεις αυξάνουν σταδιακά το βαθμό δυσκολίας τους, ενώ υπάρχει και ένας πίνακας με τα ρεκόρ, που κάνουν τη διαδικασία της εκμάθησης να μοιάζει με παιχνίδι -εκτός του ότι ο χρήστης μαθαίνει να πληκτρολογεί γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

 

Download

Ioannina Weather & Cam

Τα πιο δημοφιλή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την σωστή λειτουργία, την πλοήγηση, την ανάλυση κίνησης, για social media, και άλλες λειτουργίες. Οι επισκέπτες και χρήστες της, θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων να συμφωνούν με τη χρήση των εν λόγω cookies.