Με μια πρώτη ματιά το Process Hacker φαίνεται σαν μια χρωματιστή έκδοση του Task Manager, με μια λεπτομερής λίστα των προγραμμάτων που τρέχουν και των πόρων που απαιτούν. Είναι χρήσιμο εάν θέλετε να γνωρίζετε τι χρησιμοποιεί την RAM σας, ειδάλλως δεν θα σας εντυπωσιάσει. Αρχίστε να εξερευνείτε τα μενού, και θα συνειδητοποιήσετε σύντομα πόσο πολλές πληροφορίες προσφέρει το πρόγραμμα.

Εάν μια διεργασία έχει πιάσει πολλή μνήμη στο παρασκήνιο, για παράδειγμα, κάντε δεξί κλικ σε αυτή, επιλέξτε Reduce Working Set και το Process Hacker θα ζητήσει από τα Windows να απελευθερώσουν μνήμη, δίνοντάς περισσότερη μνήμη για άλλες διεργασίες.

Ανησυχείτε εάν μια διεργασία μπορεί να είναι κακόβουλη; Δεξί κλικ πάνω της, και επιλέξτε Miscellaneous > Upgrade to VirusTotal, και το αρχείο θα σταλεί στην σελίδα VirusTotal για ένα έλεγχο.

Εάν ενδιαφέρεστε γενικά για το τι κάνει ένα πρόγραμμα, το Process Hacker μπορεί να εμφανίσει πληροφορίες για τους πυρήνες που χρησιμοποιεί και όλα τα αρχεία, φακέλους και κλειδιά του Μητρώου που χρειάζεται να ανοίξει. Ή εάν αναρωτιέστε εάν έχετε προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό, τότε μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε την καρτέλα Network για να εμφανίσετε τα προγράμματα που έχουν ανοιχτή κάποια πόρτα στο διαδίκτυο.

Και εάν κάποια διεργασία έχει κλειδωθεί ώστε το Task Manager να μην μπορεί να την κλείσει, τότε στραφείτε στο Process Hacker. Η επιλογή Terminator συνδυάζει έναν αριθμό έξυπνων τεχνικών για να κλείσει ακόμα και την πιο επίμονη διεργασία. Εάν αυτό δεν τα καταφέρει τότε τίποτα δεν μπορεί.

Μπορείτε επίσης να δείτε τα DLL που ένα πρόγραμμα χρησιμοποιεί, να παρακολουθήσετε τις επιδόσεις του μέσω από γραφήματα, να αναζητήσετε ακόμα και να επεξεργαστείτε την μνήμη που χρησιμοποιεί, να διαχειριστείτε υπηρεσίες των Windows, να εντοπίσετε κακόβουλα προγράμματα ψάχνοντας για κρυμμένες διεργασίες, και άλλα. Το Process Hacker δεν είναι για όλους, υπάρχουν πανίσχυρες επιλογές που μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στην λειτουργία του υπολογιστή εάν δεν γνωρίζεται την λειτουργία τους, αλλά εάν είστε έμπειρος χρήστης με τα Windows τότε αυτό είναι το καλύτερο εργαλείο συστήματος που θα είχατε ποτέ.

 

Download

Ioannina Weather & Cam

Τα πιο δημοφιλή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την σωστή λειτουργία, την πλοήγηση, την ανάλυση κίνησης, για social media, και άλλες λειτουργίες. Οι επισκέπτες και χρήστες της, θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων να συμφωνούν με τη χρήση των εν λόγω cookies.