Μας μπερδεύει λίγο το γεγονός πως πολλοί χρήστες παίρνουν το ρίσκο και εγκαθιστούν ένα δωρεάν πρόγραμμα κατά των ιών για να προστατέψουν τον υπολογιστή τους.

Για παράδειγμα, ένας κατασκευαστής software θα έχει ως προτεραιότητα τους πελάτες του που έχουν πληρώσει για το πρόγραμμά του, οπότε αυτοί οι πελάτες είναι που θα πάρουν πρώτοι τις νέες ενημερωσεις κατά των ιών.

Κάποιοι χρήστες, από την άλλη, πιστεύουν ότι οι κατασκευαστές δημιουργούν όλο αυτό τον ντόρο ώστε να μας οδηγούν να ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα για να προστατέψουμε τον υπολογιστή μας.

Aν είστε προχωρημένος χρήστης, γνωρίζετε οτι οι πιο πολλες απειλές του Διαδικτύου μπορούν να αποφευχθούν με την έξυπνη χρήση του υπολογιστή σας.

Αυτό περιλαμβάνει τη λήψη δεδομένων μόνο από νόμιμες ιστοσελίδες (αυτές που μπορείτε να εμπιστευτείτε), την εγκατάσταση και δοκιμή νέων εφαρμογές σε ένα εικονικό περιβάλλον (όπως ένα εικονικό λειτουργικό σύστημα) και την αποφυγή συμπλήρωσης αιτήσεων που σας ζητούν προσωπικές πληροφορίες σας, όπως είναι ένας κωδικός σύνδεσης.

Για το λόγο αυτό, ένα δωρεάν ελεύθερο λογισμικό κατά των ιών όπως το AVG Anti-Virus Free ενδύκνειται για προχωρημένους χρήστες.

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή δωρεάν "αντιβιοτικά" το οποίο προστατευει το συστημα σας από επιθέσεις ιών, spyware και δούρειων ίππων τα οποία μπορεί να βρίσκονται στο περιεχόμενο ενός ηλεκτονικού μηνύματος.

Επίσης σας προστατεύει καθώς σερφάρετε στο διαδίκτυο ή όταν εκτελείτε μια αναζήτηση μέσω του Google.

Το AVG Anti-Virus Free 9 είναι η πιο πρόσφατη έκδοση η οποία περιλαμβάνει την προστασία του υπολογιστή σας από κακόβουλους δικτυακούς τόπους, προσφέρει βασική προστασία ενάντια των rootkits και είναι συμβατο με τα Windows 7.

Δεν προσφέρει προστασία σε μια συνομιλίας μέσω IM/chat προγραμμάτων, προστασία της ταυτότητας, firewall και αντιμετώπιση του spam.

Εάν μπορείτε να "ζήσετε" χωρίς αυτά ή έχετε άλλες εφραμογές για αυτές τις απειλές, ρίξτε μια ματιά στο AVG Anti-Virus Free.

Αλλιώς, σκεφτείτε το AVG Internet Security ή την έκδοση Professional της εφαρμογής που προσφέρει δωρεάν υποστήριξη. Η έκδοση αυτή του AVG Anti-Virus Free είναι δωρεάν για προσωπική, μη εμπορική χρήση.

 

Download

Ioannina Weather & Cam

Τα πιο δημοφιλή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την σωστή λειτουργία, την πλοήγηση, την ανάλυση κίνησης, για social media, και άλλες λειτουργίες. Οι επισκέπτες και χρήστες της, θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων να συμφωνούν με τη χρήση των εν λόγω cookies.