Το LibreOffice μπορεί να σας φανεί οικείο, πολύ οικείο, και για αυτό ευθύνεται το γεγονός πως έχει ως βάση το γνωστό OpenOffice. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα παρακλάδι του που αναπτύσσεται από την The Document Foundation. Αν αναρωτηθείτε γιατί υπάρχει ανάγκη για διαφορετικές εκδοχές της ίδιας σουίτας γραφείου, ο βασικός λόγος είναι πως επιτρέπει εκτενέστερες και δραστικότερες αλλαγές και προσθήκες σε αυτήν.

Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, LibreOffice Productivity Suite δεν είναι πολύ διαφορετικό από το OpenOffice. Ο κύριος στόχος των πρώτων εκδόσεων της σουίτας είναι το "συμμάζεμα" και η βελτιστοποίηση του υπάρχοντος κώδικα, πριν τη μετάβαση στην προσθήκη νέων χαρακτηριστικών και επιλογών.

Οι υπάρχοντες χρήστες του OpenOffice θα νιώσουν αμέσως... "σαν στο σπίτι τους", αφού όλα τα γνωστά στοιχεία της σουίτας συναντώνται και εδώ, στο LibreOffice. Η σουίτα περιλαμβάνει ένα επεξεργαστή κειμένου, λύση υπολογιστικών φύλλων, εφαρμογή σχεδίασης, βάση δεδομένων και πολλά άλλα στοιχεία. Τα αρχεία μπορούν να αποθηκευτούν στη μητρική μορφή της σουίτας, ή σε μορφές που είναι συμβατά με εφαρμογές σαν το Microsoft Office.

Καθώς μια σουίτα εφαρμογών γραφείου είναι σχεδόν πάντα απαραίτητη για τους περισσότερους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι εμπορικές σουίτες έχουν την τάση να είναι... κάπως ακριβούτσικες, δεν έχετε τίποτα να χάσετε δοκιμάζοντας αυτή τη δωρεάν εναλλακτική λύση. Το LibreOffice, ακριβώς όπως και το "σταθερό αδελφάκι" του, OpenOffice, είναι ένα πολύ ικανό εργαλείο που μπορεί να καλύψει τις περισσότερες ανάγκες του οικιακού γραφείου ή της επιχείρησης σας.

 

Download

Ioannina Weather & Cam

Τα πιο δημοφιλή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την σωστή λειτουργία, την πλοήγηση, την ανάλυση κίνησης, για social media, και άλλες λειτουργίες. Οι επισκέπτες και χρήστες της, θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων να συμφωνούν με τη χρήση των εν λόγω cookies.