Η 14η σταθερή έκδοση του Google Chrome περιλαμβάνει σημαντικές νέες δυνατότες, οι οποίες όμως απευθύνονται κυρίως στην κοινότητα των developers.

Με μια πρώτη ματιά, το ευρύ κοινό δεν θα προσέξει ιδιαίτερες αλλαγές αφού σχεδιαστικά δεν παρατηρούνται διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσης του δημοφιλούς browser.

Αντίθετα, σε επίπεδο λειτουργικότητας υπάρχουν τρείς πολύ βασικές βελτιώσεις που θα λύσουν τα χέρια των developers.

Καταρχήν, ο νέος Chrome υποστηρίζει πλήρως τον Native Client, δίνοντας τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να ενσωματώνουν με ασφάλεια κώδικα γραμμένο σε C και C++ στις εφαρμογές τους.

Ο Native Client αρχικά είναι διαθέσιμος μόνο για τις εφαρμογές στο Chrome Web Store, αλλά αυτό σύμφωνα με την Google θα αλλάξει στο μέλλον.

Παράλληλα υποστηρίζεται πλέον το Web Audio API, το οποίο παρέχει σημαντικά βελτιωμένες δυνατότητες σχετικά με τον ήχο των web εφαρμογών και σελίδων, όπως προσωμείωση και κατανομή χώρου.

Τέλος, η νέα έκδοση του Chrome είναι απόλυτα συμβατή με το OS X Lion, απαλάσοντας έτσι τους χρήστες Mac από τις συχνές δυσάρεστες εκπλήξεις των παλαιότερων εκδόσεων.

 

Download

Ioannina Weather & Cam

Τα πιο δημοφιλή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την σωστή λειτουργία, την πλοήγηση, την ανάλυση κίνησης, για social media, και άλλες λειτουργίες. Οι επισκέπτες και χρήστες της, θα πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων να συμφωνούν με τη χρήση των εν λόγω cookies.